عرصه چغاگاوانه اسلام‌آبادغرب در تنگنای خانه‌ها و خیابان‌هاست

سرپرست تیم کاوش باستان شناسی در محوطه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب، گفت: محوطه باستانی چغاگاوانه در گذشته ۵۰ هکتار بوده و امروز چهار هکتار است، چرا که بخش زیادی از آن به خانه‌ و خیابان‌ تبدیل شده‌ است.

به‌گزارش میراث‌آریا، بهنام قنبری، روز شنبه ۳ خرداد ۱۴۰۴ در همایش یک روزه باستان شناسی که به مناسبت هفته میراث فرهنگی در کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به اهمیت تاریخی محوطه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب، اظهار کرد: این محوطه باستانی به ارتفاع ۲۵ متر در دل شهر اسلام آبادغرب، یکی از مهمترین تپه‌های باستانی ایران و دنیاست.

سرپرست تیم کاوش باستان شناسی در محوطه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب، افزود: با توجه به اهمیت این محوطه باستانی در سال ۱۳۴۸ به ثبت ملی می‌رسد، اما در همان سال حدود هشت تا ۹ متر از لایه‌های بالایی آن توسط شهرداری وقت خاکبرداری شده و آن را تسطیح می‌کند، بگونه‌ای که چند لایه تاریخی آن با این اقدام از بین می‌رود.

او ادامه داد: طی کاوش‌هایی که در سال ۱۳۴۹ در این محوطه انجام می‌شود، تعداد ۵۶ لوح گلی نسبتا سالم و ۲۸ قطعه لوح شکسته از آن کشف می‌شود که موضوع این الواح در بحث کشاورزی و دامداری بوده‌ است.

قنبری با بیان اینکه براساس بررسی‌ها این محوطه در گذشته حدود ۵۰ هکتار وسعت داشته، عنوان کرد: در حال حاضر وسعت این محوطه حدود چهار هکتار است که در محاصره خیابان‌ها و خانه‌ها قرار گرفته و عرصه را بر آن تنگ کرده‌اند.

سرپرست تیم کاوش باستان شناسی در محوطه باستانی چغاگاوانه اسلام آبادغرب افزود: در طول سالیان گذشته ساخت و سازها خسارت زیادی را به این محوطه تاریخی وارد کرده و اکنون نیز ساختمان‌های قدیمی در حال نوسازی هستند و دیوارهای این محوطه را تراش می‌دهند و به آن آسیب وارد می‌کنند.

او با بیان اینکه این محوطه باستانی سال ۱۴۰۲ مورد گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و حریم قرار گرفت، گفت: در این برنامه ۴۱ گمانه را در محوطه حفر کردیم و توانستیم عرصه اصلی را مشخص کنیم.

قنبری، با تاکید بر اینکهخانه‌ها و خیابان‌ها، عرصه را بر تپه باستانی چغاگاوانه تنگ کرده‌اند، تصریح کرد: متاسفانه بخش‌های زیادی از این محوطه در طول سالیان دراز از بین رفته و به خانه و خیابان‌ و میدان تبدیل شده است، محوطه‌ای که توالی استقرار ۱۰ هزار ساله انسان را در خود دارد.

انتهای پیام/

کد خبر 1404030400225
دبیر مرضیه امیری

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha